بومی‌سازی| نیاز صنایع به یک دستگاه در حوزه لیزر رفع شد

بومی‌سازی| نیاز صنایع به یک دستگاه در حوزه لیزر رفع شد


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 69075
دستگاه «تمام اتوماتیک پکیج‌ساز لیزر نیمه‌هادی» از جمله تجهیزاتی است که در صنایع مادر و بالادستی لیزر کاربرد دارد. با توجه به نیاز شرکت‌های فعال در حوزه لیزر به این دستگاه محققان کشور آن را بومی‌سازی کردند.

شرکت‌های فعال در حوزه لیزر و مراکز تحقیقاتی بزرگ در کشور، به برخی ماشین‌آلات و تجهیزات سرمایه‌ای و اساسی نیاز دارند تا محصولات حوزه لیزر و فوتونیک را تولید کنند. به دلیل نقش کلیدی که این دستگاه‌ها در توسعه فناوری و تکمیل زنجیره تولید محصولات لیزری دارند، حمایت از ساخت و تولید آنها در اولویت برنامه کاری ستاد توسعه فناوری‌های فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار دارد.

دستگاه تمام اتوماتیک پکیج‌ساز لیزر نیمه‌هادی از جمله این تجهیزات اساسی است که با حمایت این ستاد و توسط شرکت نوران حسگر صبا در اصفهان تولید شده است. این دستگاه در مراکز مختلفی مانند مرکز ملی علوم و فنون لیزر و دیگر مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی به کار گرفته می‌شود.

قیمت مشابه خارجی این دستگاه که از کشور آلمان وارد می‌شد یک میلیون و پانصد هزار دلار است. با این همه شرکت سازنده، این دستگاه را با یک چهارم قیمت مشابه خارجی تولید می‌کند.

علیرضا عرفان مدیرعامل شرکت سازنده این دستگاه، در توضیح اهمیت بومی‌سازی این محصول گفت: مهمتر از مسئله خروج ارز، دانش فنی است که با ساخت این دستگاه به کشور منتقل می‌‎شود. در واقع این دستگاه به هر مرکزی که فروخته شود. آموزش‌های همراه آن نیز ارائه می‌شود این مسئله باعث می‌شود تا این دستگاه مادر و توسعه‌ای به شکل واقعی در تولید علم و تولید محصولات جدید لیزری کاربرد داشته باشد.

وی در ادامه گفت: پیش از این، مراکز علمی و تجاری ایرانی سعی کردند تا این محصول را از سازنده آلمانی خریداری کنند، اما با اعمال محدودیت‌های تحریمی، تولید کنندگان خارجی از فروش این دستگاه به کشورمان خودداری کردند. به همین دلیل این شرکت انگیزه پیدا کرد تا با حمایت ستاد توسعه فناوری‌های فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت، این محصول کلیدی را در داخل کشور تولید کند.

گزارش از مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

پایان پیام/33

اخبار مرتبط:

۵ عامل شکست و موفقیت‌ شرکت‌های دانش بنیان

چگونگی موفقیت شرکت‌های دانش‌بنیان از نگاه رؤسای پارک‌های علم‌وفناوری

بررسي عوامل موثر بر رشد و موفقيت شركت هاي دانش بنيان

موفقیت شرکت‌های دانش‌بنیان در گرو توجه صنایع بزرگ است

 

 

نظرات شما
تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، خیابان شیخ بهایی شمالی،
خیابان لادن، پلاک 20 (کد پستی : 1991745681)
تلفن : 83530
ایمیل : pr@isti.ir
بیشتر بخوانیم